A körömi nőt vécére kéredzkedett be, majd ellopott egy mobilt

Rendőrség

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egy 46 éves körömi nővel szemben. Egy férfi 2021. október 26-án 14 óra 30 perckor tett bejelentést a rendőrségre, hogy általa egy látásból ismert nőt beengedett Tiszaújvárosban a Szent István úton található lakásába vécére. Amíg a tulajdonos szívességből használt ruhaneműket készített össze az asszonynak, addig a nő eltulajdonította a mobiltelefonját.

A rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést, aminek köszönhetően Körömben az épp Tiszaújvárosból beérkező távolsági buszról leszálló elkövetőt elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A nő ruházatából az eltulajdonított – már kikapcsolt állapotú – telefon is előkerült, amelyet a nyomozók lefoglaltak, és később átadták a jogos tulajdonosának.

Az intézkedés során a rendőrök azt is megállapították, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság egy szabálysértési ügyben az asszony körözését is elrendelte, így őt a kihallgatása után büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

Kép: illusztráció.