A Debreceni Idősügyi Tanács örül a 13. havi nyugdíj visszavezetésének

Helyi hírek

Ismét ülésezett a Debreceni Idősügyi Tanács a Régi Városházán 2021. október 15-én.

Papp László, a város polgármestere a tanácskozást követően elmondta: nagyon jó hangulatú ülést tartottak, s többek közt áttekintették a nyugdíjas szervezetek helyzetével, működésével kapcsolatos kérdéseket.

Örömteli, hogy olyan kormányzati intézkedések születnek, amelyek fokozzák a nyugdíjas társadalom anyagi biztonságát – például a 13. havi nyugdíj visszavezetésével. A nyugdíjas szervezetek képviselői elismeréssel szóltak ezekről az intézkedésekről.

A polgármester hangsúlyozta, hogy nagyon hosszú ideje tartó, nagyon jó együttműködés van az önkormányzata és a debreceni nyugdíjas szervezetek között, s ebben az évben is volt lehetősége a városnak arra, hogy támogassa őket. Szó esett e források felhasználásának tapasztalatairól, s a polgármester arról biztosította a debreceni nyugdíjas szervezeteket, hogy továbbra is számíthatnak az önkormányzatra, amely a következő esztendőben is tudja támogatni működésüket, kulturális programjaikat, összejöveteleiket, kirándulásaikat. Az önkormányzat szeretné, ha a nyugdíjasok éreznék, hogy Debrecen, mint gondoskodó város fontos szerepet játszik az ő mindennapi életükben is.

Széles Diána alpolgármester az ülésen arról adott tájékoztatást, hogy hamarosan egy olyan, a város idősebb korosztályait is megmozgató egészségmegőrzési program indul, melyben kiemelt szerepük lesz a nyugdíjas szervezeteknek is.

Molnár Ferencné, Hajdú-Bihar Megye és Debrecen Nyugdíjas Szervezeteinek Szövetsége elnöke szerint fontos, hogy tudják, a város önkormányzata milyen segítséget adhat számukra, illetve mit vár a nyugdíjasoktól. Az idősügyi tanács ennek az eszmecserének a fóruma, s így juthatnak el az információk a nyugdíjasklubokhoz. A szövetség elnöke azt emelte ki, hogy ennek a korosztálynak nagy szüksége van a körükben igen kedvelt szabadidős tevékenységekre, sportrendezvényekre, így fontos azok támogatása.         

– Debrecen Város Önkormányzata –