Magyarország Európa-bajnok lett szarvasbőgésben

Ország

A Kasper Áron, Kasper Máté és Czakó Attila alkotta magyar csapat győzött a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokságon.

A verseny az “Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás része volt, és lényege, hogy a vadászok különféle eszközökkel utánozzák a szarvasbika hangját.

A szervezők szerint szombat estig csaknem 55 ezren látogattak ki a Hungexpóra, ezzel a központi helyszín látogatottsága már átlépte a 180 ezret, és mivel minden vidéki helyszínt is beleszámolnak, hivatalosan összesen már több mint 850 ezren vettek részt a rendezvénysorozaton.

A későbbi győztes észt Inna Uus a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokságon az “Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon a fővárosi Hungexpón 2021. október 3-án. MTI/Illyés Tibor

A közlemény szerint a Fátyol Iskolaprogram első öt napján több mint 16 ezer diákot láttak vendégül – a programra hétfőn újabb 4000 diák érkezik. A vasárnapi programok közül a közleményben kiemelték a zárónapjához érkezett FeHoVa PLUSZ horgászati, vadászati és természetbarát kereskedelmi vásárt, amelyet már az első három napján is rendkívüli érdeklődés kísért. Szintén vasárnap rendezték meg a Szarvasbőgő Európa-bajnokság fináléját, valamint a világkiállítás kísérőrendezvényének, a Nemzeti Vágtának döntőit.

A későbbi második helyezett Kasper Máté a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokságon az “Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon a fővárosi Hungexpón 2021. október 3-án. MTI/Illyés Tibor

A Hungexpóra érkezőknek a szervezők továbbra is a közösségi közlekedés használatát javasolják. “Mindenkit kérünk, hogy indulás előtt a világkiállítás honlapján tájékozódjon a kijutási lehetőségekről” – fogalmaznak. Az autók feltorlódásának megelőzése érdekében a rendezvény 20 napja alatt a Hungexpóra vezető Albertirsai út nem közelíthető meg személygépkocsival. A világkiállításra való zökkenőmentes kijutáshoz a fenntarthatóságot és a környezet védelmét előtérbe helyezve számos lehetőséget biztosítanak. Díjmentes a kijutás a Volánbusz által biztosított elektromos autóbusz-járatokkal, amelyek öt útvonalon közlekednek naponta 8 és 20 óra között.