Határsértő csoportok Bács-Kiskun megyében

Rendőrség

A külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. szeptember 8-án 0 óra 10 perckor Bácsalmás térségében 13, majd 3 óra 15 perckor újabb 11 külföldit tartóztattak fel. A csoportok tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Illegális migránsokat tartóztattak fel Bácsborsódon.

A csoport tagjai jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. szeptember 8-án 8 óra 42 perckor 10 külföldit tartóztattak fel Bácsborsód közigazgatási területén. Az illegális migránsok szír és palesztin állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Dusnok közelében fogták el azokat a román és albán férfiakat, akik 11 illegális migránst szállítottak.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály járőrei két gépjárművet ellenőriztek az M9-es autóútnál 2021. szeptember 8-án 10 óra 2 perckor.

A felvezető személyautót egy albán férfi vezette, az utána közlekedő kisteherautót egy román férfi vezette, mellette egy másik román állampolgár volt, rajtuk kívül a járműben 11 – magukat szír állampolgárnak valló – személy tartózkodott. A csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőröket és társukat előállítják a rendőrök és őrizetbe veszik őket. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást velük szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Öt határsértőt szállított az embercsempész.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának járőrei egy gépjárművet ellenőriztek az M9-es autóúton 2021. szeptember 8-án 10 óra 50 perckor.

A kocsit egy román férfi vezette. Rajta kívül az autóban öt külföldi utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a román állampolgár a határsértőket át akarta csempészni az országon, ezért őt előállítják. Vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást. A férfit a nyomozók őrizetbe veszik, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek a letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.