Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében

Rendőrség

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. augusztus 19-én 7 óra 25 perckor 10 külföldit tartóztattak fel Gara közigazgatási területén.

A határsértők szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Jogellenesen jutott be az országba 24 határsértő Bács-Kiskun megyében. A csoportokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz a megye rendőrei.

A Hercegszántó határrendészeti kirendeltség járőrei 2021. augusztus 18-án 23 óra 35 perckor 12 határsértőt tartóztattak fel Bácsszentgyörgy közigazgatási területén, majd öt perccel később újabb 12 fős csoportot vontak intézkedés alá Csátalja térségében.

Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

10 fős csoportot visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. augusztus 19-én 7 óra 25 perckor 10 külföldit tartóztattak fel Gara közigazgatási területén. A határsértők szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőket Madaras közigazgatási területén tartóztatták fel a rendőrök.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. augusztus 19-én 8 óra 30 perckor 14 külföldit tartóztattak fel Madaras közigazgatási területén.

A határsértők szír és szomáliai állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Újabb migránscsoportot tartóztattak fel a rendőrök.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. augusztus 19-én 10 óra 30 perckor 15 külföldit tartóztattak fel Bácsszentgyörgy közigazgatási területén. A határsértők szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

13 fős migránscsoport Madarasnál.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. augusztus 19-én 12 óra 40 perckor 13 külföldit tartóztattak fel Madaras közigazgatási területén. A határsértők szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportot visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.