Vadóc futómadár szaladgált Szegeden

Helyi hírek

A rendőrség élménybeszámolójából értesültünk a futómadár szombati kalandjáról Szegeden.

Az eset Szegeden történt, nem is akármikor, július 3-án 10 óra 25 perckor.

Kollégánk azt a feladatot kapta, hogy fékezzen meg egy vadóc futómadarat, aki bolyongásba kezdett a belváros környékén. Az emu sehogyan sem akart megállni, és ez csak azért volt baj, mert így magának és másnak is bajt okozhatott volna.
Szegedi járőrünk kiérve a helyszínre, meglátta a kereszteződésben a szaladgáló madarat, akit kevésbé forgalmas helyre próbált terelni. A futómadár azonban nem volt túl együttműködő… Menekülőre fogta, és a vasúti sínek mentén a belváros felé vette az irányt. Futott, futott az ijedt állat, az autók között, a vasút mellett. Ekkor egy sűrű, fás-bokros területre szaladt, ahol végül nagy nehezen sikerült bekeríteni a nagy madarat.
Az elszabadult állatra addig vigyáztak kollégáink, amíg a Szegedi Vadaspark munkatársai érte nem jöttek. Szerencsére a szabadságra vágyó madárnak – bármilyen aktívan ellenállt, – nem lettek sérülései. Lelki sebei pedig remélhetőleg nemsokára begyógyulnak, és a gazdáit is megtalálják végre. Addig a vadaspark biztonságában pihen tovább – zárul a rendőrség beszámolója.