Ököl, verekedés

Halálra verte ismerősét

Rendőrség

Az ügyészség álláspontja szerint továbbra is indokolt annak a román állampolgárságú férfinak a letartóztatása, akit a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség halált okozó testi sértéssel vádol. 

A vádirati tényállás szerint a férfi évek óta alkalmi munkát végzett a Balástya külterületén található tanyákban. Ennek során megismerkedett a sértettel, akit egy erdős területen, tisztázatlan ok miatt előbb több alkalommal megütött az arcán, majd háton rúgta. A férfi a rúgástól földre kerülő és érdemi védekezést nem tanúsító sértettet ismét többször háton rúgta, majd a nyakának bal oldalára rátaposott. Ezt követően a férfi a sértettet magára hagyva elhagyta a helyszínt. A sértett fején keletkezett vérzéses sérülések vérbelehelést eredményeztek, aminek következtében a sértett órákkal később megfulladt.

A Szegedi Törvényszék a vádemelést követően fenntartotta a vádlott letartóztatását.

A törvényszék végzése ellen a férfi jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú átiratában egyetértett a törvényszék álláspontjával, miszerint a vád tárgyát képező bűncselekmény magas büntetési tételére figyelemmel a Magyarországon bejelentett tartózkodási hellyel, megélhetést biztosító rendszeres jövedelemmel, családi kötődéssel nem rendelkező külföldi állampolgárságú férfi a bíróság számára elérhetetlenné válna, így különösen megszökne vagy elrejtőzne, ezért továbbra is indokolt vele szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása.

A fellebbezésről a Szegedi Ítélőtábla dönt.