Most a kátyúk miatt osztotta ki a fanyalgókat a balmazújvárosi városgazdálkodás vezetője

Helyi hírek

Kalmár Zoltán a balmazújvárosi VGKFT. vezetője általában szívesen magyarázza el, hogy mi hogyan működik a városban. Közösségi bejegyzésében ez alakalommal a kátyúzás miatt fanyalgóknak mondja el merre, hány méter.  Lényeg a lényeg kátyúznak Balmazújvároson, érdemes figyelni és nem rutinból közlekedni.

Aki tudni szeretné, hogy mi az a kellősítés bátran olvasson tovább.

A jóidőt kihasználva, sokak megelégedésére folyik a kátyúzás városunkban a közmunka program keretében és lehetőségeivel. Sajnos ez a munka kellemetlenségekkel jár azokon a területeken, ahol éppen dolgoznak. Ezúton is kérem az érintett lakosok türelmét és megértését amíg a munkák folytatódnak.

A “semmi sem jó bármit csinálunk” csoportnak szeretném elmondani tisztelettel, hogy a kátyúzás folyamata azzal kezdődik, hogy ki kell vágni, tisztítani és kellősíteni azokat a gödröket, repedéseket, melyeket ki szeretnénk kátyúzni.
A kellősítés, vagy nevezzük alapozónak, megköti a felületi szennyeződéseket és beszivárog a beton felületi mikrorepedéseibe is, előkészítve, “letömítve” a felületet. (a szerk.)

Mivel az aszfaltkeverőben csak egy bizonyos mennyiséget szolgálnak ki, előfordulhat, hogy egy előkészített, kivágott kátyúzandó területet csak másnap tudunk feltölteni. Ezen mi változtatni nem tudunk. Aszfaltot is csak akkor kapunk, ha aznapra van egy nagyobb megrendelés más cégtől. Mi sajnos kis mennyiséget tudunk elhozni, ezért a sor végén állunk és alkalmazkodnunk kell a “nagy vevőkhöz”.

Ezért is fordulhat elő az a helyzet, hogy ha napokig nincs nagyobb megrendelés, akkor a kivágott kátyúk csak napok múlva lesznek feltöltve. Általában ekkor születnek a “hozzáértő” facebook bejegyzések. A kritika, még ha sokszor alaptalan és durva is, minket megerősít és ezt is köszönjük. Mi a lehetőségeinknek megfelelően mindent megteszünk azért, hogy minél több kátyú tűnjön el a város útjairól.

Kalmár Zoltán VGKFT.

 

Új üzemeltetővel nyithat Balmazújvároson a Kamilla Gyógyfürfő