Legalább 10 ezer főt várnak a mai, Fudan Egyetem elleni tüntetésre

Ország

Délután 3-tól lesz a gyülekező.

 „Kína számára, ahogy a magyar kormány számára sem lehet kétséges: egyetlen négyzetcentimétert sem adunk a magyar fiataloknak elérhető lakhatást biztosító Diákvárosból a kínai kommunista egyetem javára, és egyetlen porcikánk sem kívánja, hogy a kínai kommunista egyetem hatalmas költségeit a magyar adófizetőkkel, a gyerekeinkkel, sőt, az unokáinkkal fizettessék meg.”

– írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

A gyülekezés ma délután három órától az Andrássy úton, a Kodály körönd és a Hősök tere kisföldalatti megálló közötti szakaszon lesz és a tüntetés résztvevői pontban négy órakor indulnak a Kossuth térre az Andrássy-Erzsébet tér-József Attila utca-Széchenyi tér-Akadémia utca útvonalon. Várhatóan fél hat körül érkeznek a Kossuth térre.

Mivel sokan jelezték a részvételüket, ezért a szervezőknek már az Andrássy úton beléptetést kell csinálniuk. A védettséggel rendelkezők (és a hozzájuk tartozó 18 éven aluliak) a Kodály körönd felől, illetve a Rippl-Rónai utcánál tudnak a rendezvény területére belépni.

Azokat, akik még nem rendelkeznek védettséggel, arra kérik, az Andrássy út-Rippl-Rónai utca és Hősök tere kisföldalatti kijárat közötti szakaszon, két oldalt, a szervízúton keressék a rendezőket, ott fognak tudni gyülekezni.

A menetbe később is be lehet csatlakozni, de arra kérnek mindenkit, ha teheti, az Andrássyra menjen 15 órától vagy a Kossuth térre érkezzen 17:30-ig.

A felszólalók listája:

  • Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere
  • Bereczki Áron, Hallgatói Szakszervezet
  • Gede Márton és Őze Sándor aktivisták, lakhatási szervezetek nevében (A Város Mindenkié, Utcáról Lakásba Egyesület, Utcajogász)
  • Jámbor András, a Mérce volt főszerkesztője, országgyűlési képviselőjelölt Budapest 6-os számú választókörzetében Józsefvárosban, Ferencvárosban, a József Attila-lakótelepen, a tüntetés szervezője
  • Karácsony Gergely főpolgármester, előválasztási miniszterelnök-jelölt

További részletek a tüntetésről Facebook oldalán.