Drogok, kábítószer

Szerb drogkereskedőket ítéltek el Pécsen

Rendőrség

A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetéseket azon vádlottakkal szemben, akik értékesítési céllal jelentős mennyiségű kábítószert szállítottak Magyarországra.

A vádlottak albán anyanyelvű szerb állampolgárok. Egyikük régi ismerőse egy magyar állampolgár, akivel 2018. végén megállapodott abban, hogy Szerbiából kábítószert szállít Magyarországra, amelyet továbbértékesítés céljából az ismerőse ingatlanán tárol. A megszerzett heroin Magyarországra szállításával két társát bízta meg. Egyikük e célból Szerbiában egy gépkocsit bérelt, amelyet kábítószer elrejtése céljával átalakítottak, majd 2019. márciusában a kábítószert az országba behozta, és azt társával a megbízójuk által megadott siófoki címre szállította.

Az elsőfokon eljárt Kaposvári Törvényszék a vádlottakat – a váddal egyezően – társtettesként, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 9-9 év szabadságvesztésre ítélte őket, valamint mindhárom vádlottat kiutasította az ország területéről.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a védelem felmentés iránt jelentett be fellebbezést. A Pécsi Ítélőtábla a vádlottakra elsőfokon kiszabott büntetéseket helybenhagyta.