Továbbra is indokolt a mélykúti kábítószer-terjesztők letartóztatása

Rendőrség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta annak a férfinak és nőnek a további letartóztatását, akiket az ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntettével, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, pénzmosás bűntettével és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádol.

A vádirati tényállás szerint a mélykúti férfi és nő 2017. évtől kezdődően a fiatalkorú gyermekét is bevonva Mélykúton felnőtteknek és kiskorúaknak extasy tablettát, kristályt és herbált árult. A férfi az ebből származó pénzösszeg leplezése céljából ingatlanokat vásárolt és gazdasági társaságot is alapított. Olyan eset is megtörtént, hogy a férfi annak érdekében, hogy több vásárlójuk legyen, a részére munkát végző személyek egy részét nem pénzzel, hanem bódító hatású anyagokkal fizette ki.

Az elsőfokú eljárás jelenleg a Kecskeméti Törvényszéken folyik, és miután a férfi és a nő letartóztatásának a tartama a vádemelést követően az egy évet meghaladta, a törvényszék kezdeményezte a kényszerintézkedés felülvizsgálatát.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az 5 évtől 25 évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegetett cselekményekre figyelemmel mindkét személlyel szemben továbbra is fennáll a szökés és az elrejtőzés valamint büntetett előéletükre figyelemmel a bűnismétlés veszélye.

Miután a legszigorúbb kényszerintézkedés okaiban nem történt változás, a fellebbviteli főügyészség a férfi és a nő letartóztatásának a fenntartására tett indítványt, melyről a Szegedi Ítélőtábla dönt.