Kukák mögé bújt a betörő

Rendőrség

A vádlott idén januárban egy fővárosi kisboltba akart betörni, majd a helyszínre érkező járőrök elől az üzlet melletti kukák mögött próbált elbújni. A térfigyelő kamerák a betörési kísérletet és az elfogást is rögzítették. Az ügyészség a vádiratban végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz.

A vádirat lényege szerint a 43 éves férfi 2020 márciusa és 2021 januárja között rendszeresen követett el vagyon elleni bűncselekményeket.

Ennek keretében, 2021. január 25-én hajnalban a vádlott egy VII. kerületi kisbolt ajtajáról a lakatot egy feszítővassal próbálta meg lefeszíteni azért, hogy utána az üzletből értékeket vigyen el. A betörési kísérletet a térfigyelő szolgálat munkatársai kamerán észlelték. A helyszínre érkező járőrök elől a férfi az üzlet melletti kapualjban, a szeméttárolók mögött próbált elbújni, azonban a kiérkező járőrök elfogták.

A korábban már büntetett férfit a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság rendelje el a férfival szemben más ügyben korábban kiszabott és felfüggesztett, 2 év börtönbüntetés végrehajtását is.

A bűncselekményt a térfigyelő kamera rögzítette.

Kép: illusztráció.