Büntetőeljárás indult a vezetéstől eltiltott sofőr ügyében

Rendőrség

A Keszthelyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának járőrei 2021. május 19-én 1 óra 50 perckor igazoltattak egy osztrák honosságú személyautóval közlekedő baranyahídvégi férfit Keszthelyen, a Vak Bottyán utcában. Az ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy a 27 éves személyt a Siklósi Járási Bíróság a járművezetéstől jogerősen eltiltotta.

Az intézkedő rendőrök a sofőrt elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A járművezetés az eltiltás hatálya alatti vezetés a korábban szabálysértésként felróhatóság helyett a 2021. május 14-től hatályba lépett szigorítás alapján bűncselekménynek minősül.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy amennyiben a közúti ellenőrzés során megállapítást nyer, hogy a gépjárművezető a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, úgy a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény értelmében vétséget követ el és egy évig terjedő, amennyiben büntetőeljárás során kerül eltiltásra, úgy bűntett miatt akár három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.