Megint terjed a pletyka – Nem dolgoztatnak ingyen az újvárosi temetőben

Helyi hírek

Az újvárosi köztemetőben beindult a terület gondozása, karbantartása, parkosítása és minden ezzel járó egyéb munka – számolt be közösségi bejegyzésében Kalmár Zoltán, a Balmazújvárosi Városgazdálkodási Kft.vezetője.

A bejegyzésből kiderül, hogy egy téves információ “kering” a városban, amely a céghez is eljutott.

A pletyka szerint egyesek azt állítják és terjesztik, hogy ismét beindult az az ingyen munka, amit a korábbi városvezetés végeztetett közmunkásokkal, teljesen törvénytelenül a temető üzemeltetőjének hasznára – írja a városgazdálkodás nevében Kalmár Zoltán.

A társaság ügyvezetője hozzáteszi:

Ezúton szeretnék minden érdeklődőt hitelesen tájékoztatni arról, hogy valóban beindult a munka, csak mostmár törvényes keretek között, vállalkozói szerződés alapján és szerint, közösen kiegyezett díj megfizetése ellenében dolgozunk. Ez a tevékenység mostmár a Városgazdálkodási Kft. szervezése és irányítása mellett történik, legtöbbször a helyszínen tartózkodó vezető irányítása és felügyelete mellett.
A beszámolóból az is kiderül, hogy a jelenlegi üzemeltetővel történt megegyezésalapján hét főnek tudnak munkát és rendes fizetést adni. Ez nem közmunka, hanem állandó és folyamatos alkalmazotti jogviszony.
A másfél hete elkezdődött a fűnyírás. E-mellett folyik a régi virágágyások gondozása, frissítése is. A jövő héttől (ha az időjárás engedi) elkezdődik a díszparkban lévő emlékhely körül a virágok ültetése.