Szurkálás a mátészalkai parkban

Rendőrség

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2021. május 17-én az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban egy hónapra elrendelte B.Sz. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint 2021. május 14-én, az esti órákban a gyanúsított férfi Mátészalka egyik parkjában szóváltásba keveredett a sértettel. Ennek során gyanúsított a nála lévő késsel több alkalommal mellkason és hasba szúrta a sértettet, életveszélyes sérüléseket okozva neki.

A gyanúsított büntetett előéletű, több alkalommal állt már bíróság előtt, köztük hasonló jellegű, élet elleni bűncselekmény elkövetése miatt is.  Jelenleg a nyomozóhatóság egy kiemelten súlyos, akár 8 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel is büntethető bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja. Mindezekre tekintettel a bíróság döntése szerint, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a gyanúsított a nyomozóhatóság elől elszökne, elrejtőzne vagy újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges mivel azt az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene. A jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék fogja meghozni – tájékoztatott a Nyíregyházi Törvényszék.