“Büntetett előéletű cégtulajdonossal üzletel a debreceni önkormányzat” – kiakadt az ellenzéki párt

Helyi hírek

Szabó Bence és Mándi László, a Momentum országgyűlési képviselőjelöltjei a Future of Debrecen munkacsoport honlapja és hirdetései körüli visszásságokra hívták fel a figyelmet.

Közleményükben kiemelték: miután a debreceni városvezetés egy év alatt is alig lépett előre a CIVAQUA megépítésében, látszatintézkedésekkel próbálják elfedni a “vánszorgást”.

Ilyen intézkedés a Momentum szerint a Future of Debrecen munkacsoport, melynek egyetlen látható tevékenysége egy honlap és egy sor Facebook-hirdetés.

A Debreciner adatigényléséből nemrég azonban kiderült: a debreceni önkormányzat egy szakmában ismeretlen berettyóújfalui céggel kötött bruttó közel 9 millió forint értékben szerződést a honlap készítésére és promóciójára.

Szabó Bence, a Momentum országgyűlési képviselőjelöltje utánanézett:

a vállalt határidőre a cég nem teljesítette a szerződésben leírtakat, mindössze 25 cikket tudtak feltölteni az 50 cikk elkészítésére kapott 5 millió forintból. Ez 200.000 Ft-os egységárat jelent a mindössze 4-600 szavas cikkekért.

A Momentum képviselői a legnagyobb problémának azonban azt látják, hogy a debreceni önkormányzat egy olyan céggel kötött szerződést a munkákra, melynek büntetett előéletű vezetője ellen jelenleg is eljárás folyik könnyű testi sértés és garázdaság vétségében. Az illető egyébként a berettyóújfalui Fidelitas volt elnöke.

Szabó Bence országgyűlési képviselőjelölt a Momentum debreceni szervezetének nevében levélben kereste meg az önkormányzatot, hogy tisztázza a Future of Debrecen munkacsoport körüli visszásságokat.

“A Momentum a teljes átláthatóság híve. Elfogadhatatlan, hogy az ország második legnagyobb városa a háttérben egy olyan, szakmában teljesen ismeretlen berettyóújfalui cégnek adjon közpénzes megbízásokat, melynek büntetett előéletű vezetője ellen jelenleg is eljárás folyik.

Ezért a Momentum utána fog járni a Future of Debrecen körüli visszásságoknak, nyilvánosságra fogjuk hozni a tényeket és a felelősöknek vállalniuk kell a következményeket!”

– zárják közleményüket Mándi László és Szabó Bence, a Momentum országgyűlési képviselőjelöltjei.