Az Enjin platform célja, lényege és alapvető hasznossága

Ország

Ebben a bejegyzésben egy rendkívül izgalmas sikersztorival, az Enjin lényegével foglalkozunk. Merthogy az Enjin újfent egy felfelé ívelő pályát mutató platformként értelmezhető, ennélfogva mindenképp érdemes közelebbről is megismerkedni vele.

A cikkben beszélünk majd az Enjin lényegéről, az alapvető céljáról, valamint magáról az Enjin ökoszisztémáról is. Úgyhogy csak bízni tudunk abban, hogy a cikk elolvasását követően már világosabb lesz az Enjin legfontosabb hozzáadott értéke.

Miben rejlik az Enjin platform lényege és funkcionalitása?

Az Enjin platform legfontosabb célja bárki számára egyszerűsíteni és racionalizálni az NFT-k menedzselését. NFT-k alatt az úgynevezett Non-Fungible Tokenekről, más néven a nem helyettesíthető tokenekről van szó.

Fontos tudni, hogy nem egy újkeletű történetről van szó. Elvégre az Enjin létrehozásának éve 2009, mégpedig a videojáték iparban kínálva különféle szolgáltatásokat. Később remek érzékkel kiszúrták az NFT piacban rejlő elképesztő potenciált, amit eszük ágában sem volt kihasználatlanul hagyni.

Ennek szellemében indult még 2017-ben az Enjin Coin ICO-ja, mégpedig egy egészen sikeresnek mondható elsődleges érmekibocsátással. Persze hozzá kell tenni, hogy az Enjin kapcsán valójában a körülötte felhúzott ökoszisztéma az igazán lázba ejtő.

Az Enjin ökoszisztéma fontosabb alkotóelemei

A saját NFT piactér az, amit első körben ki kell emelni az Enjin kapcsán. Itt van ugyanis lehetőség adni és venni a különböző, leginkább videójátékokhoz köthető NFT-ket. Talán ennél is lényegesebb elem a Beam, amivel az Enjin úttörő szerepet vállalt az NFT technológia marketingcélokra történő hasznosításában.

A Beam a célspecifikus NFT-k létrehozását segíti a vállalkozásoknak, természetesen videójáték témakörben. Mozgatórugója, hogy sikerüljön növelni a rajongók elkötelezettségét az adott termék iránt.

Maguk az érdeklődők egy QR kód beolvasásával juthatnak hozzá az egyedi NFT-khez. Természetesen ezeket az Enjin partnereitől szerezhetik be akkor, hogyha rendelkeznek Enjin Wallettel, tehát saját tárcával.

A rendszer lényege, hogy az Enjin partnere növelni tudja az érdeklődők elkötelezettségét a termék iránt. Mondhatni a hűségrendszerekhez hasonlóan, pontok és kreditek gyűjtése helyett NFT-ket gyűjtögetve.

Az Enjin rendszere átjárhatóságot is biztosít

Merthogy az Enjinnél alapvető cél a különböző blokkláncok közötti átjárhatóság biztosítása. Ennek a mögöttes szándéka, hogy az egyes virtuális világok között sikerüljön kapcsolatot teremteni.

Összegyűjtünk példának okáért az egyik játékban NFT-ket, amelyeket aztán egy speciális formában egy teljesen másik játék rendszerében is használhatnánk. Fontos tényező persze a most még kezdeti fázisban tartó koncepciót illetően, hogy mindennek az Enjin égisze alatt szükséges megvalósulnia.