Ezt kell tudni az injektor felújításról

Ország

Gondja támadt az injektorral? Ne aggódjon, pánikra semmi ok. Az injektor felújítás nem egy hosszadalmas folyamat. A következőkben arról lesz szó, miből lehet kideríteni, hogy az injektorral van-e a gond, s ha igen, mi a felújítás a menete, milyen megoldási alternatívák jöhetnek szóba.

Valóban az injektorral van a gond?

Ha az ember nem autószerelő, akkor sem lehetetlen megállapítani, hogy ez az alkatrész rakoncátlankodik-e. Az egyik legfőbb jel az injektor meghibásodása esetén, ha a kocsi kopogó hangot hallat, vagy sötéten füstöl. Persze ez többféle hibából adódhat, de ilyenkor nagy esély van a porlasztók hibájára 

Egy másik megfigyelhető hibajelenség ilyenkor az, hogy gázadáskor erőtlennek tűnik a négykerekű. Ez annak tudható be, hogy ilyenkor nem kerül kellő mennyiségű üzemanyag a rendszerbe. Ekkor a porlasztók gyorsításkor nem tudják e folyamatot makulátlanul elvégezni, így a végeredmény kétséges lesz.

A motor dadogása szintén ijesztő jel. Az injektor juttatja el az üzemanyagot az égéstérbe, ám ha túl kevés vagy túl sok jut belőle oda, abból probléma adódhat.

Az injektor felújítás folyamata

Az a legbiztosabb, ha valódi, tapasztalt szakemberre bízza az injektorok felújítását. A Tamorin Kft. hosszú ideje foglalkozik dízelmotorok esetében fellépő injektor hibák orvoslásával.

Probléma esetén nincs más tennivaló, mint felhívni őket telefonon. Adja meg a futárnak a címet, ahol átveheti az alkatrészeket. A futárnak nem kell fizetni, a Tamorin Kft. ezen szolgáltatása ingyenes.

Ezt követi a bevizsgálás folyamata. Ha a szerelők ezzel megvannak, telefonon fogják értesíteni arról, mire jutottak a hibafeltárás során. Amennyiben az alkatrészek jónak bizonyulnak, akkor csupán a bevizsgálás díját kell kifizetni. Abban az esetben, ha az alkatrésszel probléma van, a szerelők elmagyarázzák a hiba okát, valamint azt, hogy mik a lehetőségek.

A megoldás

Három opció közül lehet választani: vagy a felújítás vagy a cseredarab vagy az új alkatrész jelenti a megoldást. Nézzük, melyik mit is jelent pontosan!

A felújítás a legkézenfekvőbb megoldás: olcsóbb mint a többi lehetőség és gyors. Amelyik porlasztó felújítható, azt érdemes megmenteni ezen a módon.

A cseredarab akkor ideális, ha a javításhoz nem rendelhető alkatrész, valamint ha nem felújítható. ( Piezós injektorok esetében, vagy Siemens/ Continental/ Vdo pd-elemek esetében) Megeshet, hogy a szakemberek akkor is cseredarabot kínálnak fel, ha a várakozási idő valamiért megnövekszik a felújításra.

Mikor kell új alkatrész? Értelemszerűen akkor, ha az eredetit nem lehet megjavítani, és cseredarab sem elérhető a piacon. A döntés minden esetben az ügyfélé, de természetesen minden lehetőségről tájékoztatják.