Balesetezett a drogdíler

Rendőrség

A Baranya Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószerkereskedelem bűntettének kísérletével vádolja azt férfit, aki két és fél kiló kokainnal a hátizsákjában szenvedett motorbalesetet Pécs határában.

A vádirat szerint a férfi 2020  május végén ismeretlen módon jutott a több, mint két és fél kiló tömbösített, un. felütés előtti kokainhoz, amit feldolgozás és értékesítés céljából feltehetően Siófokról szállított motorkerékpárral. Haladása során azonban nem tartotta a követési távolságot, így Pécs határában hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból leálló személyautónak, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani.

A betegellátás során az egészségügyi személyzet leltározta a vádlott értéktárgyait, és ekkor találták meg hátizsákjában a két, kokaint tartalmazó tégla alakú csomagot.

Az ügyben kirendelt szakértő megállapítása szerint a vádlottól lefoglalt kábítószer hatóanyag tartalma negyvenszeresen haladja meg a jelentős mennyiség alsó határát, és négyszeresen meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát is.

Az eljárás kezdete óta letartóztatásban lévő férfi cselekménye kábítószerkereskedelem bűntett kísérletének megállapítására alkalmas, melynek büntetési tétele öttől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.