Gyereket akart kirabolni

Rendőrség

A Váci Járási Ügyészség indítványozta egy férfi letartóztatását, aki egy váci buszmegállóban próbált kirabolni egy tizennyolc év alatti sértettet.

A húsz év alatti elkövető a megalapozott gyanú szerint 2021. április 11-én eleve azért ült le egy váci buszmegállóban a tizennyolc év alatti sértett mellé, hogy tőle pénzt szerezzen.

Miután szorosan a sértett mellé ült közölte vele, hogy adjon neki pénzt, majd hangját felemelve azt is elmondta, hogy ne idegesítse fel őt, mert már összevert korábban valakit. Ennek igazolásául megmutatta az egyik kezét is, amin zúzódás volt.

A megfélemlített kiskorú sértett erre átadott neki pár száz forintnyi aprópénzt, de ez az elkövetőnek nem volt elég. Ezután felszólította a sértettet, hogy adjon neki még pénzt, mert egyébként megkéseli. Nyomatékul benyúlt a zsebébe, és onnan egy a sértett által késnek észlelt tárgyat húzott elő.

Ennek hatására a sértett átadta neki a nála lévő további kétezer forintot is. Az elkövető a pénzzel sietve eltűnt a környékbeli házak között.

A váci rendőrök egy óra alatt elfogták és rablás bűntette miatt kihallgatták a cselekménnyel gyanúsítható férfit.

A Váci Járási Ügyészség a bizonyítás meghiúsításának valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését.