Ellenzéki képviselő halálán csámcsog a hajdú-bihari fideszes lap

Helyi hírek

Kiadták az utasítást a pártközpontból, az összes kormánylapnak le kellett hoznia a hírt.

Új fegyverhez nyúlt a napokban a kormánysajtó: a kissé megkopott migránsozás és brüsszelezés mellé felvették a repertoárba az “oltásellenes baloldal” szlogent, amelyet ha kellő intenzitással sulykolnak, nyilván célba is talán bizonyos társadalmi rétegeknél.

A Fidesz központjából vezérelt sajtótermékeknek most az lett kiadva, hogy a március 26-án, koronavírus-fertőzésben elhunyt Penz András DK-s képviselő halálát kössék össze az “oltásellenességgel”.

A cikket a kormány szócsöveként ismert Magyar Nemzet jegyzi, a vidéki lapoknak kötelező volt a megadott formában leszemlézni. Még az ál-szomorú szmájli is ugyanúgy ott van a Facebook-posztok ajánlójában. A kérdőjelek és felkiáltójelek száma és sorrendje is megegyezik.

A képviselő a kormánymédia szerint többször is “agitált a keleti vakcinák ellen”, a többit pedig már szépen összerakhatják a hívek.

Ismétlés a tudás anyja: attól még nem lesz senki “oltásellenes”, ha nem bízik az EU által nem jóváhagyott vakcinákban. Senki nem lesz attól “baloldali” (mintha egyébként ez valami bűn lenne), ha nem ért egyet Orbán Viktor agymenéseivel.

Sz. Sz.