Összevesztek a magyar sportlövők, nem álltak ki a világkupa döntőjére

Sport

A sportlövő világkupa 50 méteres, 3 pozíciós férfi csapatverseny döntőjét a házigazda India és Magyarország vívta volna, de a magyar csapat belső ellentét miatt nem állt ki – írja az ESPN alapján a hvg.hu. Péni István és Pekler Zalán ugyanis közölték, hogy nem fognak egy csapatban lőni Sidi Péterrel. Azt állítják ugyanis, hogy Sidi fegyvere szabálytalan.

A konfliktus nem most kezdődött, Péni tavaly az országos bajnokság döntőjében nyújtott be óvást Sidi fegyvere miatt, majd a két versenyző csúnya üzengetésbe kezdett.

Az óvás tárgya mindkét esetben a biopod nevű eszköz volt, amellyel a lövések között meg lehet támasztani a puskákat, de a verseny alatt tilos használni. Sidi azt állította, hogy ő nem megtámasztásra használta, hanem súlyként, és odaragasztotta a fegyverhez, márpedig a szabály szerint csak akkor számítana tiltott bipodnak, ha szabadon mozgatható volna. Amikor most Sidi a csapattársai kérése ellenére ugyanígy szerelte fel a fegyverét, azok nem voltak hajlandóak vele együtt lőni.

A nemzetközi szövetség ellenőrei szerint Sidi fegyvere szabályos volt, a döntőben így India ellenfele Magyarország helyett az eredetileg harmadik helyen álló Egyesült Államok lesz.

A képen: Péni István, fotó: MTI/Kovács Tamás