A Pesti úti ámokfutó letartóztatását indítványozta a Fővárosi Főügyészség

Rendőrség

A nyomozás adatai szerint a 49 éves férfi egy héttel ezelőtt egy budapesti forgalmas úton úgy vezette az autóját, hogy közben a közlekedés biztonságát észszerű indok nélkül, szándékosan veszélyeztette.

A gyanúsított 2021. február 28-án dél körül a XVII. kerület, Pesti úton gépkocsival közlekedett. A megalapozott gyanú szerint a férfi a haladása során, közlekedési helyzetből adódó bármilyen észszerű indok nélkül, több alkalommal áttért a szemben lévő forgalmi sávba úgy, hogy ott folyamatos gépjármű-forgalom volt. Ennek során egy szemből érkező, szabályosan közlekedő gépkocsi sofőrjét fékezésre kényszerítette, valamint a sofőrnek az úttest jobb oldalán lévő szalagkorlát mellé kellett lehúzódnia, mivel csak így tudta elkerülni a gyanúsított járművével történő ütközést.

A gyanúsított cselekménye közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas.

A gyanúsított a lakóhelyén, tartózkodási helyén, és telefonon sem, így az általa megadott elérhetőségek egyikén sem elérhető, bejelentett munkahellyel nem rendelkezik, ezért megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

A meglévő adatok alapján, a férfival szemben azért indult több esetben büntető-, illetve szabálysértési eljárás, mert észszerű indok nélkül konfliktusba került a környezetével, és agresszívan lépett fel a körülötte lévőkkel szemben, ezért az ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított esetében a bűnismétléstől is megalapozottan kell tartani.

Az ügyészség mindezért, valamennyi körülményt mérlegelve, a férfival szemben csak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésére lát alapot, ezért erre tett indítványt.

A letartóztatás elrendelése kérdésében a nyomozási bíró várhatóan a mai napon dönt.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság által kiadott korábbi közlemény és videó itt érhető el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/pesti-uti-amokfuto-a-brfk-azonositotta-es