Müller Cecília nagyot hibázott, véletlenül Hadházynak is elküldte, hogyan akarja lerázni

Ország

Egy 17 milliárd forintos, uniós pénzből bonyolított program szerződéseinek adatait szerette volna elkérni Müller Cecíliától Hadházy Ákos. Az országos tiszti főorvos a „normális” válaszadási idő lejártával levélben arra hivatkozva tagadta meg a kérést, hogy „annak teljesítésével veszélyeztetné a járványügyi védekezést”.

Kedves kollégák! Erre nincs jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili

Ezt a levelet küldte el az országos tiszti főorvos kollégáinak, amelyben a Hadházy Ákosországgyűlési képviselőnek készített választervezetről van szó, csakhogy Müller Cecília feltehetően tévedésből az ellenzéki politikusnak is továbbította a levelet.

1_5

Az ellenzéki politikus közölte, 45 napra hosszabbították a határidőt, miközben szerinte Müllernek mindössze 5 perc lett volna a kérését teljesíteni, csak utasítania kellett volna a menedzsmentet, hogy a nyilvántartásból kérjék le az adatokat és küldjék el neki. Hadházy azt írta, szerinte Müller eljárása törvénytelen és nonszensz, mert semmiben nem akadályozta volna az időben megküldött válaszokkal.

2_4

Ráadásul – mint írta Hadházy – a tiszti főorvos szerinte nincs tisztában a rendkívüli rendelettel, amely ad a látszatra és nem engedi meg, hogy indoklás nélkül hosszabbítsák meg a közadatok kiadásának határidejét. És a politikus azért is törvénytelennek tartja az eljárást, mert országgyűlési képviselőként fordult Müllerhez, rá pedig nem is vonatkozna a 45 napos hosszabbításra vonatkozó módosítás.

 

MÜLLER “CILI” CECÍLIA VÉLETLENÜL(?) A PARLAMENTI CÍMEMRE IS ELKÜLDÖTT EGY LEVELET, BENNE EGY EGÉSZEN BOTRÁNYOS…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. február 7., vasárnap

(24.hu)