Lopás miatt keresi őket a rendőrség

Rendőrség

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik a felvételeken látható személyek azonosításához.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 07010/33/2021. bűnügyi számon lopás vétség kísérlet gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a két nő és a társaságukban lévő férfi 2020. december 31-én 12 óra körül Székesfehérváron, a Palotai úton található bevásárlóközpont ruházati üzletéből különböző ruhaneműket kíséreltek meg eltulajdonítani úgy, hogy azokról eltávolították az áruvédelmi eszközöket. A bolt alkalmazottai észlelve mindezt, megakadályozták őket cselekményük folytatásában, azonban a három személy elmenekült a helyszínről.

Az üzlet biztonsági kamerája felvételt készített az elkövetőkről.

Egyikük egy 20-25 év körüli nő, normál testalkatú, körülbelül 150 centiméter magas, szőke hajú. A bűncselekmény elkövetésekor magas szárú prémes csizmát, fekete harisnyát, okkersárga szoknyát, fekete kabátot viselt.

A másik fiatal nő 14-16 év körüli, 155-160 centiméter magas, átlagos testalkatú, sötét hajú. A bűncselekmény elkövetésekor világos harisnyát, sötét szoknyát, rózsaszín kabátot és sötét félcipőt viselt.

A férfi 20-25 év körüli, 178 centiméter magas, átlagos testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor sötétkék nadrágot, fekete prémgalléros kabátot, fekete sapkát és fehér félcipőt viselt.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki a képen látható személyeket felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-22/541-600-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámon, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.

Segítségüket előre is köszönjük!