A karácsony eseményei Szabolcs-Szatmár-Beregben a katasztrófavédelem szemével

Rendőrség

Az év ötvenkettedik, hosszú hétvégéjén összesen 33 segélyhívás érkezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyeletére.

Szerdán, kisteherautó égett a nyíregyházi Mester utcában. A szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Kerítésnek ütközött egy személygépkocsi szerda késő este Nyírbátorban, a Rákóczi Ferenc utcában. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, személyi sérülés nem történt, közművek sem sérültek.

Csütörtökön, lemezszerkezetű tároló, benne többek között fa égett egy ajaki lakóház udvarán. A kisvárdai hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók két vízsugárral, kéziszerszámokkal avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Tűz keletkezett a nyíregyházi ipari park egyik csarnokában csütörtök késő délelőtt. A tűzhöz nagy erőkkel vonultak a megyeszékhely hivatásos tűzoltói, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba két embert a mentők csütörtök délután Demecserből, a Kodály Zoltán út egyik családi házából. A helyszínre a kisvárdai hivatásos és a demecseri önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik gázkoncentrációt mértek az épületben, ezért a gázszolgáltató szakemberét is riasztották.

Pénteken, tűz ütött ki egy lakóházban, Pócspetriben. Berendezési tárgyak égtek az egyik szobában. A nyírbátori és a baktalórántházi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. Az ingatlan tűzjelző rendszere jól és időben jelzett, a ház lakható maradt, lakosságvédelmi intézkedés nem történt és senki nem sérült meg.

Szombaton, tűz keletkezett egy nagyecsedi lakóházban, berendezési tárgyak gyulladtak ki. A tűz oltását azonnal elkezdte a lakosság, a kiérkező helyi önkéntes tűzoltók az utómunkálatokat végezték el, valamint átszellőztették az épületet. A ház lakható maradt, senki sem sérült meg.

Lerakódott korom izzott be egy nyírkátai családi ház vegyestüzelésű kazánjának kéményében. A mátészalkai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be. A fűtés más módon is megoldható az ingatlannál, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kerítés rácsai közé szorult egy kutya Mátészalkán, a Nádor téren. A helyi hivatásos tűzoltók szabadították ki, majd az ebet állatvédőknek adták át.

Árokba hajtott, oldalára borult egy személygépkocsi szombat este Nagydobos és Szamosszeg között. A járműben csak a sofőr utazott, akit a mátészalkai hivatásos tűzoltók és a mentők közösen emeltek ki. A tűzoltók áramtalanították az autót, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek, a mentők pedig kórházba szállították a sérültet.