Orbán indoklás nélkül rúgta ki az egyik miniszterelnöki biztosát

Ország

A szerda esti Hivatalos Értesítőben jelent meg, hogy idén december 31-ei hatállyal visszavonta Orbán Viktor Galambos Dénes volt fideszes országgyűlési képviselő miniszterelnöki biztosi kinevezését – írja a Magyar Hang.

Galambos Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos volt, a pozícióba még 2018-ban nevezték ki. A leváltásról/visszahívásról hivatalos indok nem olvasható az értesítőben.

A lap szerint a miniszterelnöki biztos egyik feladata “a térségben működő iparvállalatok működésével, fejlesztésével összefüggésben a szükséges társadalmi és kormányzati egyeztetések lebonyolítása” volt.

A térség egyik, ha nem a legnagyobb iparvállalata a Dunaferr, ahol forrnak az indulatok, mivel az orosz tulajdonosi hátterű cégnek két egymást követő hónapban sem sikerült időben kifizetnie a munkavállalói béreket. Decemberben a cég 200 ezer forintot fizetett ki a munkavállalóknak időben a havi bérekből, ám a fennmaradó részt ismételten a hónap második felére, a két ünnep közti időszakra ígérte a lap szerint.

A Magyar Hang a cikke végén megemlítette, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyik helyettes államtitkára, Szigeti Szabolcs lemondott, ő az egészségügyi gazdálkodásért és intézményfelügyeletért felelős helyettes államtitkárként tevékenykedett, távozását a Medicalonline.hu már ősszel felvetette.

Ugyanakkor kinevezés is történt, ugyanis a miniszterelnök kabinetfőnökének, Rogán Antalnaknak a javaslatára German Nórát nevezte ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda helyettes államtitkárává Orbán Viktor, 2021. január 1-jei hatállyal.