Embercsempészés gyanúja Mátyuson

Rendőrség

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség munkatársai lakossági bejelentést követően vontak intézkedés alá egy magyar-ukrán kettős állampolgárt 2020. december 23-án 15 óra 45 perckor Mátyuson.

Az intézkedő rendőröknek a férfi azt állította, hogy hajtóként vett részt egy vadászaton Ukrajna területén, amikor véletlenül áttévedt magyar területre. A rendőrök a körülmények tisztázása érdekében a férfit előállították a határrendészeti kirendeltségre.
A beszerzett adatok alapján felmerült a gyanú, hogy a férfi nyújtott segítséget Magyarország államhatárának jogellenes átlépéséhez annak a két palesztin állampolgárságú férfinak, akiket Tiszakerecseny településen fogtak el a rendőrök 2020. december 23-án 15 órakor.
Az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a 22 éves magyar-ukrán állampolgárságú férfi ellen, őrizetbe vétele mellett folytat büntetőeljárást – tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.