Telekocsival viszik a debreceni rászorulóknak a karácsonyi csomagot

Helyi hírek

Az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület karácsonyi telekocsi járatot indított Debrecenben, és valamivel több, mint 100 “védencüknek” vittek karácsonyi csomagot. A csomagokban minden volt, ami segíthet abban, hogy étel kerüljön az asztalokra az ünnep napjaiban is – olvasható az egyesület közleményében.

Fotók:

Vittünk tésztát, lisztet, cukrot, olajat, vajat, margarint, konzerveket, burgonyát, almát, szaloncukrot. A gyermekek játékokat, könyveket is kaptak. Az egyesület “örökbefogadott ” gyermeke Ferike és családja számára egy debreceni hölgy külön adományát is elvittük. Gondoskodtunk arról az édesanyáról is, aki 34 éves magatehetetlen gyermekét egyedül neveli, nehéz körülmények között. Anyagilag a padlón vannak, hiszen több éve piaci alapú önkormányzati bérlakásban élnek, a város vezetése, többszöri ígéret ellenére, nem minősítette át a 38 négyzetméteres lakást szociális alapúvá. Mi annyit tehettünk most is, hogy az élethez szükséges alapvető dolgaikról gondoskodtunk. De számukra az igazi segítség a szociális bérlakás lenne. Nem is tudjuk visszaadni, milyen örömmel fogadták az élelmiszert és az ajándékokat a hét gyermekes, és az öt gyermekes családoknál. Az egyik édesanya el is sírta magát örömében.

A “Morzsányi Karácsony” nem jöhetett volna létre, ha nincsenek jó lelkű, nemes szívű magyar emberek. Nagyon sokan támogattak bennünket, többségük kis pénzből él, de úgy gondolták, “kötelességük” segíteni. Ha ők nincsenek, akkor sokkal szegényebb lehetett volna ez a karácsony az egyesület pártfogoltjainak. Mindenkinek nagyon hálásak vagyunk, tiszta szívből köszönjük az adományokat.

Az Egy Morzsányi Szeretet Egyesületre 2021-ben is számíthatnak a debreceni nélkülözők. A mostani létszám sajnos “korlátlanul” bővíthető, hiszen sok szegény él Debrecenben. Az, hogy mennyi embertársunknak tudunk segíteni, nagyban függ attól, mennyi adományt kapunk.

Kéréseink:

>> Korlátlan mennyiségben várunk TARTÓS ÉLELMISZERT, burgonyát, almát, déligyümölcsöt, gyerekjátékokat, gyermek könyveket.

>>Várjuk debreceni pékségek, élelmiszerüzletek, húsboltok, éttermek jelentkezését az együttműködés érdekében,;

>> Számítógépeket, laptopokat örömmel várunk, a legtöbb szegény családban az online oktatás elemi feltételei is hiányoznak;

>> Pénzbeli adományokra is számítunk. Az egyesület számlaszáma:

Egy Morzsányi Szeretet Egyesület; Erste Bank; Számlaszám: 11600006–00000000—93568971

A természetbeni adományokról erre a címre kérünk tájékoztatást:
morzsapartydebrecen@gmail.com.

– Lipcsei Andrea, az egyesület vezetője –