Koronavírus: 82 új igazolt fertőzött Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Helyi hírek

82 új igazolt koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vasárnap. Ezzel a megyei fertőzöttek száma 15 220-ra emelkedett.

2 141 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 305 130 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 183 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 8 282 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 102 962 fő, az aktív fertőzöttek száma 193 886 fő. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 22%-a budapesti. 7 097 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 517-en vannak lélegeztetőgépen.

Január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. Az egészségügyi védekezés fenntartása  érdekében a kormány egy félévvel meghosszabbította a járványügyi készültséget is. A karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról a mai napon várható döntés, az esti kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz.

Továbbra is fontos az iskolák működésének fenntartása, ezért a téli szünetben takarítják az iskolákat, és ahol szükséges, ott a fertőtlenítést a katonák végzik. Az általános iskolák január 4-én nyitnak, a középiskolákban a téli szünet után egy hét digitális munkarend után várhatóan január 11-én folytatódik a hagyományos munkarend.

Az iskolákban továbbra is marad a testhőmérséklet-mérés, és január elejétől a pedagógusok önkéntesen és ingyenesen jelentkezhetnek az Országos Mentőszolgálat gyorstesztelési pontjain. Ha egy óvodában vagy iskolában megjelenik a vírus, az Operatív Törzs dönt arról, hogy szükséges-e rendkívüli szünetet vagy digitális oktatást elrendelni – tájékoztatott hétfőn a koronavirus.gov.hu.