ZeroFile – Avagy reszelésmentesség a körömszakmában

Ország

A közösségi médiában új őrület kering, olyan videók képében, amelyek gyakorlatilag a reszelésmentes technikát mutatják be. Habár sok körmös utálja a reszelést, mégis a legtöbben gyanakvóan tekintenek az új módszerre. Az egyenletes és tartós körmök így is megvalósíthatóak? Persze! A következő cikkben azt is megtudhatod, hogy hogyan!

Mit kell tudni a reszelésmentes technikáról?

A közösségi média tartalmainak köszönhetően ma már egy körmösnek mindenre fel kell készülnie. A vendégek egymás után hozakodnak elő az egyedibbnél egyedibb elképzeléseikkel. 

A reszelésmentes módszernek köszönhetően megvalósíthatóak ezek az elgondolások, ráadásul nincs anyagpazarlás, nincs annyi por, és még a díszítésre is több idő jut. Az építést és töltést egyaránt biztosítja a technika.

A hagyományos reszelés nem engedi meg, hogy a körömágy bőrét komolyabban manikűrözzük, de a no file technika mellett lehetőség van a gépi manikűrre. Miért? Mert az elkészítési fázis után nem lesz szükség a reszelésre! Ne aggódj, az eredmény ugyanaz lesz, mint egy modern gél lakk felvitele után! 

Poli- és akrilgélek

Alapjában véve két fő anyagcsoportot tudunk megkülönböztetni, amely nem más, mint a poli- és akrilgélek családja. Ezekhez dual tipeket használhatunk, vagyis műanyag sablonokat, amire felvihetjük az alapanyagot. Végül az akril is könnyen a körömlemezre illeszthető. A köttetés után egyszerűen lepattinthatjuk azt.

Mi a módszer előnye? Teljesen fájdalommentes, így az érzékeny vendégek számára sem okoz égető érzést. Ráadásul nagyon gyors az építési folyamat is. Tubusos és tégelyes változata is kapható. 

A hátránya talán az, hogy nem minden körömformához illeszkedik, így a deformált körmöknél problémásabb lehet az építés.

Amennyiben részletesebben is érdekel a technika, jelentkezz be a StudioFlash ZeroFile alaptechnikai tanfolyamára!

Zselékkel reszelésmentesen

A zselék szintén szóba jöhetnek a reszelés nélküli módszerek kapcsán. Itt a különböző sűrűségű anyagok előnyeit is kiaknázhatjuk. Például a lágy zselék önterülő képességei hasznosíthatóak, míg a sűrűbb zselék esetén az alaktartó tulajdonságaik lehetnek előnyösek. Továbbá vannak speciálisan a reszelésmentes technikához kifejlesztett zselék is. 

Építéskor ajánlott egy kerek fényű lámpával ellenőrizni az anyageloszlást. Építhetünk egy vagy több lépésben is, sokkal lényegesebb a megfelelő anyagmennyiség. 

Természetesen ellenérvek is szólnak a módszer mellett. Ha nem találjuk el az anyagmennyiséget, akkor bizony ígyis-úgyis reszelés lesz a vége. Kicsit óvatosabb és lassabb építési munkát igényel. Fontos még a megfelelő LED lámpa beszerzése is, különben nem fog olyan gyorsan kötni az anyag, és elfolyhat. 

Remélem, kicsit tisztábban látsz már a témában, de ne feledd, mindig tanul újat az ember, így érdemes további leckéket is venned!