Várhatóan karanténba kerül Püspökladány polgármestere

Helyi hírek

Városunkban is jelentősen nőtt a korábbi állapotokhoz képest a kimutatott covid pozitív esetek száma. Családomban a koronavírus teszt pozitív eredményt mutatott. Ebből következően a hatóságok várhatóan számomra is házi karantént fognak elrendelni – írja közleményében Tóth Lajos, Püspökladány polgármestere.

A megbetegedések lefolyása többségében nem túl súlyos, többnyire otthoni körülmények között gyógyulnak betegeink. Vannak, akik kórházi kezelésre szorulnak – épp e miatt is nagyon komolyan és felelősségteljesen kell viszonyulnunk a megbetegedésekhez, valamint a kapcsolódó karanténhelyzetekhez.

A háziorvosok által elrendelt koronavírus szűréseket a korábbi tájékoztatásunkkal összhangban múlt hét elejétől városunk-járásunk vonatkozásában Püspökladányban a Gárdonyi Géza utcai orvosi rendelőben végzik a mentőszolgálat munkatársai.

Továbbiakban tájékoztatom városunk lakosságát, hogy családomban a háziorvosunk által elrendelt koronavírus teszt pozitív eredményt mutatott. Ebből következően a hatóságok várhatóan számomra is házi karantént fognak elrendelni – erre tekintettel ma déltől magam is home office rendszerben lakásomon látom el hivatali feladataimat. Munkatársaimmal folyamatos kapcsolatot tartok digitális valamint telefonos formában. Magam tünetmentesnek mutatkozom, egészséges vagyok – tette hozzá a polgármester.

Orvosi egyetemi hallgatók is segítenek Derecskén a Covid-19 tesztelésben