Bérleti díj csökkentés Miskolcon

Helyi hírek

Ötven százalékos bérleti díj csökkentés vezet be a miskolci önkormányzat az ingatlanjaiban működő, bezárni kényszerülő üzletek számára – adta hírül Veres Pál, Miskolc polgármestere közösségi oldalán.

A koronavírus-világjárvány terjedése miatt újabb korlátozó intézkedéseket vezet be a kormány szerdától Magyarországon. A szigorítások életünk minden területére rányomják a bélyegüket, mert amellett, hogy szükségesek és fontosak, a gazdasági hatások mindenkit kihívások elé állítanak.

Az új szabályok súlyosan érintik a kereskedőket, vállalkozókat, azokat, akiknek már eddig is nagy áldozatot kellett hozniuk a járvány miatt.

Bár az önkormányzatot is jelentős mértékben érintik a védekezéssel kapcsolatos kormányzati elvonások és többletkiadások, fontosnak tartjuk, hogy segítsük a helyi vállalkozásokat – teszi hozzá a polgármester.

A Miskolc Holding Zrt. Ingatlangazdálkodási Igazgatósága az önkormányzati ingatlanokban működő, bezárni kényszerülő üzletek díjának 50 százalékos csökkentését vezeti be, mert a változásokra gyorsan kell reagálnunk.

A kedvezmény a korlátozó intézkedések idejéig érvényes, jelenleg 30 napig, amelyet szükség esetén meghosszabbítunk. A részletek és a kedvezmények kidolgozását a Holding haladéktalanul megkezdte.