Új óvoda kapott mini sportpályát Debrecenben

Helyi hírek

Elkészült az új Ovi-Sport Pálya a Sinay Miklós Utcai Óvodában szeptember 25-én, a gyerekek már birtokba is vették. Hamarosan megkezdődhet az óvoda 150 millió forintos korszerűsítése, a közbeszerzési eljárást már előkészítették – írja közleményében a debreceni önkormányzat.

A most átadott sportpálya összköltségéből 30 százalék az önkormányzati támogatás, a nagyobb rész, csaknem 10 millió forint TAO-forrásból származik. Az átadó eseményen Barcsa Lajosalpolgármester elmondta, 2017-ben már a Kemény Zsigmond-, Pósa- és Arany János Utcai Óvoda, valamint Százszorszép Óvoda) adtak át pályákat, így a sorban a Sinay Miklós Utcai az ötödik.

“A városvezetés célja, hogy egészséges fiatalokat neveljünk. Már óvodás korban el kell kezdeni a sport megszerettetését a gyerekekkel” – hangsúlyozta az alpolgármester.

Az eseményen elhangzott: hamarosan felújítják a Sinay Miklós Utcai Óvodát, a közbeszerzési értesítőben is megjelenik a közeljövőben az erről szóló felhívás. Négy újabb óvodát érintő felújításra adott be pályázatot a város. Az alpolgármester rámutatott: 2014 óta óvodafelújításra, illetve egy új tócóskerti intézmény felépítésére 5,5 milliárd forintot fordítottak-fordítanak.

Az átadó eseményen Nagyné Harangi Ilona, a Sinay Miklós Utcai Óvoda intézményvezetője kiemelte: az Ovi-Sport Pálya kiválóan alkalmas a gyerekek mozgásfejlesztésére, a legkorszerűbb eszközök által pedig a csapatjátékok alapjait is megtanulhatják a 6×12 méteres mini pályán.

Az alapítvány jóvoltából a pályához sporteszközök is tartoznak, valamint egy szemléletformáló oktatáson is részt vehetnek a pedagógusok. Ezt a debreceni Olasz Focisuli szakmai vezetője, Hegedüs Gábor koordinálja.