Nincs kedved edzőterembe menni? Gyúrd ki magad a Mikepércsi úton!

Helyi hírek

Újabb kondiparkot adtak át Debrecenben. Ezúttal az Epreskertben alakított ki az önkormányzat egy tízféle eszközzel felszerelt mini-sportparkot. A következő hetekben további öt helyen építenek ehhez hasonlót.
Pósán László országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy mivel a kondiparkot közvetlenül egy játszótér mellé építették, ezért családi programként is kiváló lehetőség a használata.

Piros Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, hogy a beruházásnak köszönhetően új közösségek jöhetnek létre az évek óta dinamikusan fejlődő déli városrészben. Hozzátette: a 4,5 millió forintos beruházást az önkormányzat teljes egészében saját forrásból finanszírozta.

A Mikepércsi úton kialakított mini-kondiparkban tízféle eszközzel erősíthetnek a sportolni vágyók, ezek minden izomcsoport fejlesztését lehetővé teszik. Szarka Ákos, az egyre népszerűbb street workout egyik legnevesebb magyarországi képviselője a sajtótájékoztatón elmondta: az utcai edzés előnye, hogy könnyen megközelíthető helyeken végezhető, többnyire nagyobb lakóközösségek közelében. A többszörös magyar bajnok, világbajnoki bronzérmes sportoló kiemelte, hogy a kezdőktől a profikig bármilyen edzettségi állapotban lévő sportolók jól használhatják azokat.

Debrecenben az elmúlt három évben öt új kondiparkot hoztak létre, több mint 45 millió forint értékben. Ebből kettő csaknem 10 millió forint önkormányzati forrásból épült. A következő hetekben öt új sportpark előkészítése kezdődik el a Nagysándor-telepen, a Hatvan utcai kertben, az Erzsébet utcán, a Kandia utcán és Józsán több mint 60 millió forintból.

Fotó: Miskolczi János