Ököl, verekedés

Mozgó gépkocsira támadt rá a féltékeny férfi Nádudvaron

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki rátámadt egy mozgó személyautóra, amelyben utasként ült volt élettársa.

A vádlott és a sértett férfi jelenlegi élettársa a korábbiakban párkapcsolatban éltek, azonban kapcsolatuk megromlott és véget ért. A nő újabb élettársi kapcsolatot létesített a sértettel és továbbra is Nádudvaron élt.

A vádlott 2020. április 10-én délelőtt 10 óra körüli időben gyalogosan közlekedett a városban és abban az utcában ment a sértett gépkocsival, amiben utasként tartózkodott a volt élettársa.

Ezt észlelve a vádlott a nála lévő bozótvágó kést elővette, maga elé felemelve féltékenységtől vezérelten a jármű felé futott, közben hangosan felszólította a sértettet és volt élettársát, hogy szálljanak ki a kocsiból, továbbá megfenyegette őket, hogy megöli. A sértett látva a vádlott felindultságát és támadó szándékát, az autóval tolatni kezdett, azonban a vádlott a jármű után futott. Amikor elérte az autót, a nála lévő bozótvágó késsel a mozgásban lévő gépkocsi motorháztetejére ütött, majd többször rácsapott a bal oldali első ajtó kissé lehúzott ablakára, illetve az ablakkeretre.

A sértett és a vádlott volt élettársa nem szálltak ki az autóból, a sértett gyorsított, majd elhagyták a helyszínt.

A vádlott magatartása következtében a gépkocsi motorházteteteje behorpadt, illetve a bal oldali első ajtó ablaküvege összetört, ez által a sértettnek 100.000.- forint kára keletkezett, azonban személyi sérülés nem történt.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján, tárgyalás lefolytatása nélkül a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és a bűncselekmény során eszközül használt bozótvágó kést kobozza el.