Bajba jutott cicát mentettek a debreceni tűzoltók

Helyi hírek

Délután egy macska beleesett egy háromméteres vascsőbe Debrecenben, a Vágóhíd utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók a cicát kimentették a csőből.

A Cívis Debreceni Állatmentők részletesen elmesélték a sztorit:

Közös megbeszélésre tarva kaptuk a telefonhívást az Együtt az Állatokért Egyesülettől hogy kaptak egy bejelentést, miszerint a Vágóhíd utcán egy lakatlan területen egy vascsőből macskasírást hallanak. Egyik tagjuk már a helyszínen volt, de nem boldogult egyedül. A segítségére siettünk, de még mi is meglepődtünk. A vascső egyébként is lehetetlen helyen volt, mélyen legalább 6-8 méternyire a föld alatt, ott szerte ágazva sok felé és a szabadban 2 méternyire nyúlva.. Sajnos az erőnk kevésnek bizonyult, így a tűzoltóság segítségét kértük.
Még kiértek hőseink, Sanyi és Imi szabad utat varázsoltak a cső alsó szerkezetéhez… A katasztrófavédelem a helyszínre ért és látva a reménytelennek tűnő helyzetet sem hátráltak meg, mindent megpróbáltak a pici megmentése érdekében. Imádunk titeket! ❤️
Hiábavaló volt másik nyílás keresése, rongyok, botok leengedése hogy fel tudjon mászni, sajnos nem mozdult csak keservesen sírt, mi pedig egyre elkeseredettebbek voltunk 🙁 láttuk, hogy ahhoz hogy a közelébe férkőzzünk lángvágóra van szükség, de ennek használata nagyon veszélyesnek tűnt látatlanban a cica számára is. Ekkor érkezett egy kamerás a helyszínre, akinek a segítségével tisztán láthatóvá vált hol helyezkedik el a kicsi. A lángvágóval a Nagymester Kereskedőház Kft. emberei siettek a segítségünkre, ezért nagyon hálásak vagyunk nekik, hiszen nem először segítenek rajtunk ❤️

Visszafojtott levegő, izgulás majd végül öröm könnyek, hiszen sértetlenül sikerült kiemelni a kimerűlt cicust!!! 💪🥰🙏

Igazi csapatmunka, összefogás, együttműködés volt a mai!
Nagyon köszönjük a segítséget mindannyiótoknak, remek emberek vagytok! ❤️
A cicának a kimerűltségen és a kisebb fokú kiszáradáson kívül nincs baja, rendben lesz, az Együtt az Állatokért Egyesület gondozásába került.
Szuper gazdát a kis hősnek!

https://www.facebook.com/civildebreceni/posts/1013452972402987