Mobiltelefon szolgáltatót csapott be a debreceni férfi

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a testvérek nevén lévő előfizetést felhasználva vásárolt nagy értékű elektronikai cikkeket.

A vádlott testvére mobiltelefon előfizetéssel rendelkezett a sértettnél, számláit rendszeresen fizette, így jogosult volt különböző készülékek előleg befizetése nélküli megvásárlására.

A vádlott ennek tudatában 2018. július 25-én bement vásárlási szándékkal a szolgáltató egyik üzletébe, ahol magát a testvérének hívószámával és adataival azonosította.

A vádlott a sértett telefontársaságot így tévedésbe ejtette és játékkonzol, okosóra, valamint mobiltelefon megvásárlására kötött részletfizetéssel szerződést.

A férfinak azonban sem szándékában, sem módjában nem állt a törlesztőrészletek megfizetése, célja mindvégig az volt, hogy a készülékeket a megszerzést követően eladja és így pénzhez jusson.

A vádlott a cselekményével összesen több, mint 921.000 forint kárt okozott a szolgáltatónak, amely nem térült meg. A sértett képviselője a büntetőeljárásban kérte a kár megtérítését.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki és a sértett képviselője által előterjesztett polgári jogi igénynek adjon helyt.