Nagypályás gépkocsifeltörőt fogtak el a budapesti rendőrök

Rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányság rendőrei kamerafelvételek alapján beazonosították, majd 2020. június 13-án Budapest II. kerületében, a Törökvész utcában elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint 2019. szeptember 12-e és 2020. június 10-e között 18 autóból lopott Budapest, II., III. és XII. kerületében. A 39 éves K. Attila Gábor az autókból pénztárcákat, táskákat, iratokat, műszaki cikkeket és szemüvegeket lopott el.

A gépkocsik feltörésére szakosodott budapesti férfi a II. kerületi rendőrök számára már nem volt ismeretlen, így a cselekmények helyszínén lefoglalt kamerafelvételekről azonnal felismerték. A férfi először 2019. szeptemberében a III. kerületi Erdőalja úton egy leparkolt autó hátsó ablakát törte be, majd abból táskát és iratokat lopott el. A férfi legnagyobb zsákmánya 2019. novemberében volt, amikor a II. kerületben a Nagybányai úton tört fel egy kocsit, amiből 750 ezer forintnyi értékben lopott el különböző tárgyakat, viszont volt olyan alkalom is, hogy üres kézzel távozott.

A nyomozók a kutatás során az ellopott dolgok egy részét megtalálták, azokat lefoglalták, és visszaadták tulajdonosaiknak.