Újabb gazdasági társaság csatlakozott a debreceni pénzügyi segélyalaphoz

Helyi hírek

Papp László polgármester 2020. március 19-én, csütörtökön jelentette be, hogy 20 millió forintos kezdőösszeggel pénzügyi segélyalap jön létre Debrecenben a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került családok támogatására. A kezdeményezéshez számos cég és magánszemély csatlakozott, most a magyarországi kínai közösség üzleti vezetői ajánlották fel segítségüket.

A Debrecen városával partneri viszonyban lévő FOUR DE magyar-kínai gazdaságfejlesztési társaság kezdeményezésére a magyarországi kínai közösség üzleti vezetőinek több tagja úgy döntött, hogy szolidaritása kifejezéseként a járványhelyzetre tekintettel csatlakozik a Papp László polgármester által kezdeményezett Pénzügyi Segélyalaphoz. A város vezetőivel egyeztetve 35 db Lenovo tablet segítheti a hátrányos helyzetű tanulók otthoni tanulását. Az adományokat a Debreceni Karitatív Testület a Debreceni Tankerületi Központtal együttműködésben juttatja el pár napon belül a rászorultaknak.  

A kínai közösség a járványmentes időszakban kialakult és azóta is meglévő jó viszonyra alapozva nyitott arra is, hogy mind egészségügyi eszközök, mind speciális gyorstesztek beszerzésében és gyors Debrecenbe juttatásában mozgósítsa kiterjedt üzleti és társadalmi kapcsolatrendszerét.