Elhangzottak a perbeszédek a Kőrös Gusztáv Tibor és társai ellen indult bűnügyben

Rendőrség

A Somogy Megyei Főügyészség 2018 májusában több rendbeli vesztegetést állítva, hivatalos személyi jelleg színlelésével, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat Kőrös Gusztáv Tiborral, kilenc társával és további négy vállalkozóval szemben. Az első fokon a Kaposvári Törvényszéken folyamatban lévő bűnügyben elhangzottak az ügyészi, illetőleg a védői perbeszédek.

A Somogy Megyei Főügyészség ügyésze a védői perbeszédekre adott viszontválaszában kiemelte, hogy a Kőrös Gusztáv Tibor vezetésével létrejött csoport hierarchikusan szervezett volt, melyben a koordináló-irányító szerepet maga Kőrös Gusztáv Tibor látta el. A szervezetben jól elkülöníthető alá-fölé rendeltségi helyzetben cselekedtek az egyes vádlottak. Volt, akinek a sértett vállalkozók felkutatásában volt szerepe, míg mások Kőrös Gusztáv Tibor állami vezetői jellegének színlelésével voltak megbízva „ál-Tekesként”.

A bűnözői csoport a konspiratív működés jegyeit szintén magán viselte, hiszen a vállalkozók megtévesztésében részt vevő vádlottak működése a károsultak előtt rejtve maradt, a találkozóikat tervezetten félreeső, mások által nem látogatott helyekre szervezték, az „ál-Tekesek” a találkozókon pedig arcmaszkot viseltek.

A bűnügyben a Kaposvári Törvényszék várhatóan a 2020. február 5. napján 10.00 órára kitűzött tárgyaláson hirdet majd ítéletet.

 

ugyeszseg.hu