A Debreceni Karitatív Testület megkezdte a tanszeradományok kiosztását

Helyi hírek

A Debreceni Karitatív Testület idén még több tanszert gyűjtött, melyeket augusztus utolsó hetében osztanak ki a rászoruló családok részére. Augusztus 28-án Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke, Kiss Ábel Lukács, a Testület elnöke és Becsky István önkormányzati képviselő két dombostanyai családnak személyesen vitték el a tanszeradományt.

Debrecen gondoskodó város, így a rászoruló családok terheinek mérséklése érdekében a Debreceni Karitatív Testület tagszervezeteinek önkénteseivel, pártoló tagokkal, valamint gazdasági társaságok közreműködésével idén augusztusban is tanszergyűjtést szervezett.

Az első tanszergyűjtési akciót 2016-ban hirdette meg a Testület, akkor 150 családnak tudtak segíteni. 2017-ben 200, 2018-ban pedig 500 család részesült tanszeradományban olyan debreceni cégek és áruházak segítségével, mint a TESCO Extra, az Auchan, valamint az Ördög-Papír Kft.

Idén a felajánlásokat a Debreceni Karitatív Testület önkéntes segítői a 2019. augusztus 2. és 25. között pénteki, szombati és vasárnapi napokon várták az Auchan áruházban, valamint a Fórum bevásárlóközpontban felállított gyűjtőpontoknál. Idén a Testület által szervezett tanszergyűjtési akcióhoz csatlakozott a Nagyerdei Kultúrpark is.

Füzeteket, ceruzákat, radírt, golyóstollat, vonalzót, szögmérőt, körzőt, iskolatáskát, tolltartót és egyéb más tanszereket, valamint tornafelszereléseket gyűjtöttek.

A Debreceni Karitatív Testület célja, hogy a segítség a lehető leghamarabb, akár már az első iskolai napon célba érkezzen, ezért augusztus utolsó hetében elkezdték a tanszeradományok kiszállítását.

Az összegyűjtött adományokból adott át csomagot Széles Diána alpolgármester, társelnök és Kiss Ábel Lukács, a Debreceni Karitatív Testület elnöke a Dombostanyán élő két családnak.

Széles Diána alpolgármester az adomány átadása alkalmával elmondta, hogy a debreceni önkormányzat is segített a gyűjtésben, 500 ezer forinttal támogatta az akciót. Így 2019-ben a debreceni önkormányzat a 140 önkéntes segítő által összegyűjtött tanszerek mellett összesen 500.000 forintot adományozott a nehezebb helyzetben nevelkedő gyermekek iskolakezdéséhez.

Az akció során gyűjtött tanszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint a tagszervezetek koordinálásával juttatják el a családoknak.