Több mint negyvenöt kiállító, köztük éttermek, cukrászdák, kistermelők mutatkoznak be péntektől vasárnapig a 4. Debrecziner Gourmet Fesztiválon a nagyerdei a Békás-tó partján – közölték a szervezők a rendezvény helyszínének csütörtöki sajtóbejárásán.
Széles Diána, Debrecen turisztikáért felelős alpolgármestere azt mondta, hogy a rendezvénnyel a vidék legnagyobb gasztrofesztiválja címre pályáznak. A szakma is egyre komolyabban veszi a gourmet fesztivált: az ország különböző részein működő minőségi éttermek jelezték részvételüket az idei találkozóra – tette hozzá.
Balogh Károly, a Debrecen Gasztronómiájáért Alapítvány kuratóriumi tagja, a Debrecziner fesztivál ötletgazdája bejelentette: alapítványukkal és a helyi szakképzési centrummal közösen a város elindítja a Debrecziner Gourmet Akadémiát, amelynek kurzusain a fiatalok neves szakemberektől tanulhatják az igényes gasztronómia alapjait.
Hozzátette: az céljuk, hogy ne kerülhessen ki a szakképzésből olyan szakács, aki nem ismeri a hagyományos magyar konyha ízeit, a magyaros ételeket, a nemzeti gasztronómia értékeit. Ugyanakkor szeretnék lerövidíteni a kereskedelmi láncot és minél több őstermelőt összekötni közvetlenül a felhasználó éttermekkel, hogy friss, az adott étterem környezetében termelt alapanyagokhoz juthassanak, és újra felfedezzék a környékük emblematikus ételeit – jelezte a szakember.
Dudás Szilárd, a fesztivál szakmai vezetője hozzátette: az idei rendezvényen 14 hagyományos étterem és több street food étkezde ételeit kóstolhatják meg az érdeklődők, de cukrászdák, környékbeli kistermelők, valamint Szabadfi Szabolcs pék kovásszal készült kenyereinek kínálatából is válogathatnak a látogatók, akiknek neves séfek látványos főzőshow-kat is tartanak a gasztroszínpadon.
Az ételek mellett széles italkínálattal és koncertekkel várják a vendégeket. Péntek és szombat este ismert muzsikusok – Iván Szandra énekes, Jász Andris szaxofonművész és Rakonczai Imre – állnak színpadra – jelezte Bódor Edit, a helyi Főnix rendezvényszervező igazgatója.
A fesztivál keretében jótékonysági főzést is rendeznek, amelynek a teljes bevételét a debreceni Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak ajánlják fel.
Az idén is átadják a tavaly hagyományteremtő szándékkal elindított Debrecziner Gourmet-díjat, amelyet a közönség szavazata alapján legjobbnak ítélt étterem kap meg – hangzott el a sajtótájékoztatón.
- 1 napra szóló karszalag
- 1 db exkluzív kóstoló pohár
- Gasztroszínpadi előadások
- Koncertek
- Programok gyerekeknek
- 3 napra szóló karszalag
- 1 db exkluzív kóstoló pohár
- Gasztroszínpadi előadások
- Koncertek
- Programok gyerekeknek
- Belépés a Gourmet Teraszra
korlátozott férőhelyek miatt limitált* létszámban áll rendelkezésre
9.900 FT/FŐ/3 NAP
Programok
Péntek
Műsorvezető: Bernáth József
12:00 | Kapunyitás |
12:00 – 14:00 | Jó ebédhez szól a “nóta” – válogatás a legjobb európai DJ mixekből |
14:00 – 15:00 | Békás-tavi Élményszínpad Thür Ádám, az Ikon Debrecen séfjének főzőműsora |
15:00 – 15:30 | Slow burn! Lounge és nu jazz zenék |
15:30 – 16:30 | Debrecziner workshop* (Létszám: 20 fő, ár: 2.400 Ft/fő) Dudás Szabi, Anyukám mondta interaktív foglalkozása |
16:30 – 17:00 | Slow burn! Lounge és nu jazz zenék |
17:00 – 18:00 | Békás-tavi Élményszínpad Bernáth József, a Séf főzőműsora |
18:00 – 18:30 | Slow burn! Lounge és nu jazz zenék |
18:30 – 19:30 | Békás-tavi Élményszínpad Pataky Péter, a SörSéf és a Zips Brewhouse közös főzőműsora! |
19:30 – 20:00 | Slow burn! Lounge és nu jazz zenék |
20:00 – 21:30 | A – Békás-tavi koncert: Iván Szandra és Jász Andris B – Gourmet TeraszON (A VIP bérlettel rendelkezők számára!) Bogár Márk, Sárréti ChiliFarm – Forró percek az éjszakában! |
21:30 – 00:00 | No limit! Disco, jazz, pop, R&B, latin DJ. Németitől |
00:00 – 00:00 | Kapuzárás |
*(előzetesen regisztrálni kell, a regisztráció ára lefogyasztható)
Szombat
Műsorvezető: Liptai Claudia
12:00 | Kapunyitás |
12:00 – 13:30 | Jó ebédhez szól a “nóta” – válogatás a legjobb európai DJ mixekből |
13:30 – 14:30 | Békás-tavi Élményszínpad Szabi, a Pék interaktív főzőműsora Amikor minden a kovász körül forog! |
14:30 – 15:00 | Slow burn! Lounge és nu jazz zenék |
15:00 – 16:00 | Debrecziner workshop* (Létszám: 20 fő, ár: 2.400 Ft/fő) A Chardonnay lelki világa Komoróczki Anna, nemzetközi borakadémikus interaktív borkóstolója. |
16:30 – 17:00 | Békás-tavi Élményszínpad Csécsei László séf (Jankovich Kúria és Wellness Hotel) főzőműsora |
17:00 – 17:30 | Slow burn! Lounge és nu jazz zenék |
17:30 – 18:00 | Békás-tavi divatshow Fórum Debrecen bemutatja: James Bond’s fashion style |
17:30 – 18:30 | Debrecziner workshop* (Létszám: 20 fő, ár: 2.400 Ft/fő) Az Erő velünk van! Bogár Márk, a Sárréti ChiliFarm vezetője és Szendrei Bence séf workshopja |
18:00 – 18:45 | Slow burn! Lounge és nu jazz zenék |
18:45 – 19:00 | Pohárköszöntő |
19:00 – 20:00 | Békás-tavi Élményszínpad Ruprecht László séf (Pannónia Gasztrohajó) és a Grapoila közös főzőműsora Amikor az ízek összeérnek! |
20:00 – 20:30 | Slow burn! Lounge és nu jazz zenék |
20:30 – 22:00 | Békás-tavi koncert: Rakonczai Imre |
20:30 – 21:30 | Gourmet TeraszON (A VIP bérlettel rendelkezők számára!) |
22:00 – 01:00 | No limit! Disco, jazz, pop, R&B, latin DJ. Németitől*** |
01:00 | Kapuzárás ***After party az Egoist BarClub-ban (Lépj be ingyen karszalagoddal Debrecen legmenőbb szórakozóhelyére és bulizz hajnalig! Cím: Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky u. 3.) |
*(előzetesen regisztrálni kell, a regisztráció ára lefogyasztható)
Vasárnap
Műsorvezető: Liptai Claudia
12:00 | Kapunyitás |
12:00 – 13:30 | Jó ebédhez szól a “nóta” – válogatás a legjobb európai DJ mixekből |
13:30 – 14:30 | Békás-tavi Élményszínpad A Séf Akadémia közös főzőműsora gyerekekkel: Nem lehet elég korán elkezdeni! |
14:30 – 15:00 | Slow burn! Lounge és nu jazz zenék |
15:00 – 15:30 | Békás-tavi divatshow Fórum Debrecen bemutatja: James Bond’s fashion style. |
15:00 – 16:00 | Debrecziner workshop* (Létszám: 20 fő, ár: 2.400 Ft/fő) Ocsenás Zsolt, az Ikon Debrecen sous-séf interaktív foglalkozása |
15:30 – 16:30 | Slow burn! Lounge és nu jazz zenék |
16:30 – 17:30 | Békás-tavi Élményszínpad Szendrei Bence és a 320 éves Hortobágyi Csárda közös főzőműsora Ősi, egyedi ízek világa! |
17:30 – 18:00 | Debrecziner Gourmet Fesztivál közönségdíjának átadása Az előzetesen regisztrált látogatók között nyereménysorsolás |
18:00 – 19:00 | Slow burn! Lounge és nu jazz zenék |
19:00 | A fesztivál zárása |
*(előzetesen regisztrálni kell, a regisztráció ára lefogyasztható)