Vádat emelnek a gyalogosgázolóval szemben

Helyi hírek

Az esőben, sötétedésben nem vette észre, ezért a zebrán elütötte a gyalogost a debreceni férfi. A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon 2016. december 1-jén 18 óra körüli időben a vádlott személygépkocsival közlekedett Debrecen egyik igen forgalmas útján sötét, esős időben, de működő közvilágítás mellett.

Haladása során nagyfokú figyelmetlensége folytán nem vette észre a gyalogos- átkelőhelyen, az úttesten már több métert megtevő sértettet, akivel együtt ment a barátja is.

A sértett barátja észlelve a közeledő személygépkocsit, hátraugrott a zebrán, azonban a sértett továbbment, ezért a vádlott a gépjármű bal oldali első részével őt elütötte. A baleset következtében a sértett koponyaalapra kiterjedő halántéktáji törést és más zúzódásos és hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett, melyek közül a töréses sérülés 8 napon túl gyógyuló.

A vádlott kiemelt közlekedési szabályt szegett meg, nem megfelelő sebességgel, illetve óvatossággal közelítette meg a gyalogos-átkelőhelyet és nem biztosított áthaladási elsőbbséget a sértettnek.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt.