Igazi Tahiti hangulatú paradicsomot álmodtak meg Hajdúszoboszlóra

Helyi hírek

Egyhangúlag támogatta legutóbbi ülésén a hajdúszoboszlói közgyűlés a helyi strandot üzemeltető Hungarospa Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és Egészségturisztikai Zrt. fejlesztési elképzését.

Az önkormányzati tulajdonú zrt. vezetői a nagy, mediterrán medencével szemben lévő, a csónakázó tó túloldalán lévő területre álmodták meg a Tahiti Beach Strandfürdőt. A körülbelül tízezer négyzetméternyi területen 2500 négyzetméteren lennének medencék, a fő ihletést pedig Tahiti tengerpartjai adták, ugyanakkor tervező merített ötleteket az Amazonas esőerdeiből és a Plitvicei-tavak néven ismert horvátországi tórendszer látványából is. A nagy zöldterületen a medencék mellett vendéglátó épületeket, vízibárt és vízesésfalat is kialakítanának. A beruházás tervezett költsége 950 millió forint.

hungarospa-tahiti-furdofejlesztes7

Czeglédi Gyula, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatója a Dehir.hu-nak elmondta, az ezredforduló óta a beruházásaikkal már nem terhelik a tulajdonos önkormányzatot. Az új élményfürdő kialakításának költségeire szeretnének majd pályázni, bár ma uniós forrást fürdőfejlesztésre már nemigen lehet találni. Ha nem jelenik meg olyan pályázat, melyen indulhatnának, saját forrásból és hitelből teremtik elő a beruházáshoz szükséges pénzt.

Hajdúszoboszlón most egyébként tizenhárom medencével, uszodával, illetve nyitott és fedett aquaparkkal várják a látogatókat, akik mennek is szép számmal. Hétköznapokon 10-12 ezer ember fordul meg a strandfürdőben és az aquaparkban, hétvégén pedig ez a szám felmegy 15-16 ezerre is. Czeglédi Gyula azt mondja, a vendégszám megtartása és növelése érdekében folyamatosan szükség van fejlesztésekre, legalább 4-5 évente kell valami látványosat lépni. Azt látják, hogy a beruházások megtérülnek, hiszen az átadás évében mindig ugrásszerűen nő a forgalom, ami a város turisztikai életére is jó hatással van.

Egyelőre nem döntöttek arról, hogy külön belépőt kell-e majd váltani a Tahiti Beach-re, azt mondják „nem feltétlenül”.

Tekintsék meg a 3 dimenziós látványtervet is a Hungarospa Facebook oldala jóvoltából, ITT.