Elhagyta a baleset helyszínét, vádemelést javasolnak ellene

Rendőrség

A berettyóújfalui rendőrök vádemelést javasolnak az ellen a sofőr ellen, aki két személygépkocsinak is nekiütközött a városban, majd autójával elhajtott a helyszínről.

A nyomozás adatai szerint Berettyóújfalu, Dózsa György utcában közlekedett egy Peugeot típusú személygépkocsival egy férfi 2016. május 12-én 21 óra 15 perc körül, amikor áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol gépkocsija visszapillantó tükrével és oldalával nekiütközött két – ott forgalmi ok miatt várakozó – egymás mögött álló járműnek. A balesetet okozó ismeretlen gépjárművezető a helyszínről megállás és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül elhajtott. Az ütközés során személyi sérülés nem történt.

Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök adatgyűjtést végeztek a sofőr azonosítása érdekében, amelynek eredményeként a helyi temetőben megtalálták a Peugeot típusú autót, a sofőr azonban nem tartózkodott ott. A járőrök 2016. május 13-án 11 óra 10 perckor otthonában igazoltatták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 46 éves B. Lászlót, akit a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozóknak a férfi gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a helyi lakossal szemben cserbenhagyás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat megküldte a járási ügyészségnek.