Félmilliót kap, aki kézre keríti a tolvajt

Rendőrség
A rendőrség nettó 500.000 Forintot ajánlott fel egy Monostorpályiban történt lopás elkövetőjének azonosításához nyújtott segítségért.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettessel szemben.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. augusztus 15-én 18 óra 30 perc és 2015. augusztus 16-án 0 óra 30 perc között ismeretlen tettes egy Monostorpályi, Sziget utcai lakóház udvarára beugrott, majd bement a házba és a cserépkályhából ellopott egy lemezkazettát, amelyben több millió forint volt.

Az elkövető személye ismeretlen.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságon személyesen – Berettyóújfalu, Kossuth utca 17-19.szám – vagy telefonon tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es segélyhívószámok valamelyikén, illetve a 06-52/457-040-es telefonszámon.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500.000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövetők személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövetők azonosíthatóak, bűnösségükre a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja.