Lopott kerékpárral tekert haza Fülöpön

Rendőrség
A nyíradonyi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a 28 éves férfival szemben, aki egy fülöpi családi ház udvaráról kerékpárt tulajdonított el.

A nyomozás adatai szerint egy nő tett bejelentést 2016. január 10-én 8 óra 37 perckor a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy az éjszaka folyamán ismeretlen személy fülöpi házának udvaráról ellopta a kerékpárját. A rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható H. Miklóst. A nyírlugosi lakost a nyomozók 2016. január 20-án gyanúsítottként hallgatták ki. A 28 éves férfi elmondta, hogy azért lopta el a kerékpárt, mert lekéste az utolsó buszt és nem tudott mivel haza menni Nyírlugosra. Miután a gyanúsított hazament, a biciklit eladta az egyik rokonának. A rendőrök H. Miklós rokonánál tartott házkutatás során a kétkerekűt megtalálták és lefoglalták, majd visszaadták a tulajdonosának.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Nyíradonyi Rendőrőrs a nyírlugosi lakos ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.