Debreceni nyugati kiskörú

Elkészült a debreceni nyugati kiskörút második üteme

Helyi hírek

Elkészült Debrecenben a Piac utca forgalmát tehermentesítő nyugati kiskörút második üteme, a beruházást szerdán adta át Papp László jelenlegi és Kósa Lajos volt polgármester.

Papp László elmondta: a több mint 2,5 milliárd forintos beruházáshoz az Európai Unió és a magyar állam 1,68 milliárd forintot biztosított.

Felidézte, hogy Borsos József, Debrecen néhai legendás főépítésze már az 1930-as években arról írt: a város fejlesztése kikényszeríti, hogy a Piac utcával párhuzamosan jöjjön létre egy olyan út, amely képes a forgalmat levezetni.

Több mint nyolcvan évet kellet várni, de most megvalósult a nyugati elterülő, ami fontos lépés a város jövőbeli fejlesztése szempontjából is – magyarázta a polgármester utalva a 4-es és a 471-es út városi szakaszainak közelgő fejlesztésére, valamint a főpályaudvar és vele együtt a Petőfi tér átépítésére.

Papp László hozzátette: a nyugati kiskorút a harmadik ütem elkészültével válik teljessé: az újabb 1,3 milliárd forintra tervezett beruházás 2018-19-re készülhet el.

Kósa Lajos a város főtere, a Nagytemplom előtti Kossuth tér sétálóövezetté alakításához mérhetőnek nevezte az útfejlesztést, amely a már korábban elkészült keleti tehermentesítővel jelentős mértékben csökkenti a régi főutca, a Piac utca forgalmát. A

Fidesz parlamenti frakcióvezetője minden segítséget megígért annak érdekében, hogy Debrecen a következő években is töretlenül meg tudja valósítani fejlesztési terveit Papp László polgármester vezetésével.

Az elkészült új útszakaszon elsőként debreceni veteránautósok hajtottak végig.