Vadkendert termesztett a házában egy férfi Hajdúböszörményben

Rendőrség
A hajdúböszörményi rendőrök elfogták a 30 éves férfit.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást M. Zoltán ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a rendőrök 2015. november 12-én 22 óra 50 perckor megjelentek egy hajdúböszörményi családi háznál, mivel gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy az ott lakó férfi marihuánát termeszt.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható M. Zoltánt a járőrök igazoltatták és elszámoltatták a lakásában gondozott vadkenderrel kapcsolatban. A férfinál tartott házkutatás során a nyomozók a kazánházban és az akvárium alatti szerkényben 10 tő vadkendert, valamint két befőttes üvegben kábítószergyanús zöld növényi törmeléket találtak. A lefoglalt növényeket és azok származékait szakértők vizsgálják.

A rendőrök M. Zoltánt elfogták és előállították a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságra, ahol a vele szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. Gyanúsítotti kihallgatásán a helyi lakos a nyomozóknak elismerte a bűncselekmény elkövetését. A terhelt az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.